maandag 4 september 2017

Boeken: Een lange weg op korte pootjes...

Mijn moeder heeft mij het boek “Een lange weg op korte pootjes” gegeven. Zij had het gelezen en vond het een erg leuk boek. Het is geschreven door Christos Yiannopoulos. Omdat ik sinds anderhalf jaar zelf een hondje heb, wilde ik dit boek over twee hondjes graag lezen.
Het boek een lange weg op korte pootjes

Het boek “Een lange weg op korte pootjes”:

“Een lange weg op korte pootjes” gaat over Bonny. Bonny is de kleine bruine hond op de voorkant van het boek. Haar baas is Ellen, de vriendin van Christos de schrijver. Zij is dol op haar hondje, iets wat Christos niet begrijpt. Het boek begint met dat Ellen een huis op Gran Canaria heeft en waar zij samen met Bonny naar toe is. De avond van vertrek terug naar huis, knalt er plotseling vuurwerk door de straat. Bonny schrikt hier zo van dat ze wegrent. Ellen kan haar hondje niet meer vinden en met pijn in haar hart vliegt ze terug naar huis, naar Duitsland. Vanuit Duitsland wordt een zoekactie op touw gezet en een paar maanden later krijgt Ellen een telefoontje dat Bonny gevonden is. Bonny bevindt zich in Unquera, een plaatsje in noord Spanje, zo’n slordige tweeduizend kilometer verwijderd van Gran Canaria. Hoe is Bonny daar verzeild geraakt? Ellen en Christos gaan haar ophalen en als ze aankomen maken ze kennis met de reisgezel van Bonny, een witte straathond. Christos moet niets van honden hebben, maar hij is geïntrigeerd door het verhaal dat Bonny van Gran Canaria duizenden kilometers heeft overbrugt. Hoe heeft ze dat gedaan, welke avonturen heeft ze beleefd en vooral ook waar komt die witte hond vandaan? Ellen en Christos nemen beide honden mee naar Duitsland. De witte hond wordt Pippa gedoopt. Christos beschrijft in zijn boek zijn zoektocht naar de weg die beiden honden hebben afgelegd. Op zich is het al heel bijzonder dat beide honden de reis hebben overleefd en nog meer bijzonder vind ik dat hij voor een groot deel heeft kunnen reconstrueren waar ze hebben gezeten. Naast de verhalen van Bonny en Pippa gaat het boek over de ontwikkeling van de liefde van Christos voor de twee honden. Aan het begin van het boek wilde hij niets van honden weten en aan het einde van het boek heeft hij ze in zijn hart gesloten. Omdat Christos de uitkomst van zijn zoektocht aan Ellen wil geven in de vorm van een boek, houdt hij alles geheim. Hierdoor ontstaan er spanningen tussen hem en Ellen. Het is een grappig boek dat heel makkelijk leest. Het is leuk om te lezen wat de hondjes hebben meegemaakt en ook te lezen hoe de houding van Christos tegenover honden 180 graden draait. Zoals op de achterkant van het boek staat, ook als je niet van honden houdt is het een leuk boek. Het is een heel goed boek voor op vakantie of als je niet van al te zwaar leesvoer houdt. Een aanrader! 
ISBN: 978-94-027-0004-6, uitgeverij: HarperCollins Holland; taal: Nederlands

De schrijver Christos Yiannopoulos:

Christos Yiannopoulos (27 december 1957) is van Griekse afkomst. Zijn vader is als gastarbeider naar Duitsland gegaan en daar heeft Christos zijn school en opleiding gevolgd. Hij is scenario schrijver en woont in Düsseldorf. Voordat hij het boek over de twee honden schreef was geen hondenliefhebber, maar door dit boek over de avonturen van de twee hondjes te schrijven is hij een hondenliefhebber geworden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Sieraden: hoe maak je een ketting met zwevende kralen?

I edere maand schrijf ik over sieraden. Dit keer laat ik jullie zien hoe je een “zwevende kralen” ketting maakt. Het is een simpele technie...